Αξιοποίηση Τουριστικών Ακινήτων Δήμου Αριστοτέλη Δημοτική ΑΕ

Βαρβάρα

Χτισμένη σε υψόμετρο 550μ, ανάμεσα στα υψώματα Δρεβενίκο και Σουγκλιάνι, μέσα σε ένα δάσος με έκταση που ξεπερνά τα 90.000 στρέμματα, βρίσκεται η Βαρβάρα.  Χρωστάει το όνομα της στην πολιούχο Αγία Βαρβάρα προς τιμήν της οποίας κτίστηκε το 1875 η κεντρική εκκλησία του χωριού, ή, σύμφωνα με τον τοπικό μύθο, σε μια παλιά βασίλισσα της περιοχής.

Η Βαρβάρα απέχει 20 χιλιόμετρα από την Αρναία και 91 χιλιόμετρα από τη  Θεσσαλονίκη. Ο επισκέπτης θα μαγευτεί από τις ζωντανές γειτονιές με τα στενά καλντερίμια, τα άφθονα νερά και τις βρύσες, καθώς και από τους δύο καταρράκτες που βρίσκονται μέσα στο δάσος του χωριού, προς τη μεριά της Ολυμπιάδας. Πρόκειται για ιδανικό προορισμό όλες τις εποχές του χρόνου, με φανταστικά χιονισμένα τοπία το χειμώνα και καταπράσινα βουνά που προσφέρουν απλόχερα τη δροσιά τους τα καλοκαίρια. Το χωριό προσφέρει επίσης εξαιρετική θέα στο Στρυμoνικό όρος και τη λίμνη Βόλβη.

Κάθε χρόνο, το  τελευταίο σαββατοκύριακο του Ιουλίου ή το πρώτο του Αυγούστου, το χωριό πλημυρίζει με κόσμο καθώς πραγματοποιείται εκεί το «Φεστιβάλ Της Βαρβάρας». Πρόκειται για μια  εθελοντική προσπάθεια  των κατοίκων της Βαρβάρας, που μετράει ήδη 20 χρόνια  ζωής, και  προσφέρει στους επισκέπτες όχι μόνο την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες,   αλλά και τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη φυσική ζωή μέσα από περιπάτους σε μοναδικές διαδρομές μέσα στο δάσος  αλλά και για τους πιο θαρραλέους κάνοντας ελεύθερο camping στο απέραντο βασίλειο της φύσης.

Σχετικά βίντεο

Φωτογραφίες