Αξιοποίηση Τουριστικών Ακινήτων Δήμου Αριστοτέλη Δημοτική ΑΕ

Αμφιθέατρο στερεοσκοπικών προβολών (3D)

Η αίθουσα  στερεοσκοπικών προβολών 3D βρίσκεται στο Κέντρο Πολιτισμού στην Ιερισσό, στον ίδιο χώρο επίσης στεγάζονται: η έκθεση του Ευθύμιου Βαρλάμη, το Λαογραφικό Μουσείου, η έκθεση Αγίου Όρους 1000 χρόνια 100 φωτογραφίες, η έκθεση σεισμού του 1932 και έργα εκθέσεων από το 2004 έως και σήμερα.

Το αμφιθέατρο 3D βρίσκεται εντός του Κέντρου Πολιτισμού στην Ιερισσό Χαλκιδικής και πραγματοποιεί ψηφιακές στερεοσκοπικές – τρισδιάστατες προβολές video από το 2004. Τον Απρίλιο του 2016 πραγματοποιήθηκε μια εντυπωσιακή αναβάθμιση του οπτικοακουστικού εξοπλισμού του, με την εγκατάσταση σύγχρονων προβολέων που ακολουθούν την εξέλιξη της τεχνολογίας. Έτσι οι παραστάσεις είναι πλέον πιο θεαματικές.

Τρίτη έως Παρασκευή / Tuesday to Friday : 10.00-13.30

Για περισσότερες Πληροφορίες : (+30 ) 2377021130

Φωτογραφίες

Πρόγραμμα 2023

Ένα μαγικά εντυπωσιακό τρισδιάστατο ταξίδι στα άδυτα του Αγίου Όρους. Μια 3D παρουσίαση του μοναστικού χώρου και τρόπου ζωής.Ζήστε τη χιλιόχρονη Μοναστική Πολιτεία με την αδιάσπαστη από τον 10ο αιώνα ιστορική συνέχεια. Στο Περιβόλι της Παναγίας, όπου επικρατεί η γαλήνη και η λήθη των εγκοσμίων, ο άνθρωπος οδηγείται στην ψυχική αγαλλίαση και την πνευματική ανάταση. Ο ήχος των σημάντρων μέσα από το θρόισμα του ανέμου στα δέντρα, τα κύματα που δέρνουν τις απόκρημνες ακτές, το άκουσμα των ανόθευτων Βυζαντινών ύμνων, δημιουργούν τη μοναδικότητα που αναζητά η ψυχή. Μ’ αυτό το στερεοσκοπικό οδοιπορικό αναδεικνύεται η Οικουμενικότητα και το διαχρονικό μήνυμα, που η Κιβωτός της Ορθοδοξίας εκπέμπει. Σκοπός είναι να προβληθεί η Πολιτιστική και Θρησκευτική κληρονομιά του Άθω σε όλο τον κόσμο και κυρίως στις γυναίκες, που λόγω του «’Άβατου» δεν είναι δυνατόν να ζήσουν τη θαυμαστή πραγματικότητα.

Αισθανθείτε τη μαγεία των τσιπούρων και των συναγρίδων που κολυμπούν ανάμεσα σας και τα σαλάχια που περνούν από πάνω σας, μην ξεχαστείτε όμως και αγγίξετε τις σμέρνες. Προσπαθείστε να πιάσετε τους τεράστιους ροφούς και τους τόνους, αλλά κρυφτείτε από τους επικίνδυνους καρχαρίες που ψάχνουν για τη λεία τους. Απολαύστε τις μέδουσες σε ένα μαγικό χορό και τα τροπικά φανταχτερά ψαράκια σε μια φανταστική παρέλαση.Η τρισδιάστατη αυτή βιντεοταινία, που προβάλλεται αποκλειστικά στην Ιερισσό Χαλκιδικής, είναι παραγωγή του Κέντρου Πολιτισμού και είναι γυρισμένη στο ενυδρείο Ηρακλείου Κρήτης (www.cretaquarium.gr).

Είναι μια στερεοσκοπική παρουσίαση του Αγίου Όρους που συνδυάζει πληροφορίες για τη Βυζαντινή αρχιτεκτονική, τον τρόπο ζωής των Μοναχών, αλλά και του φυσικού πλούτου της χερσονήσου του Άθω. Μπορείτε μέσω της ταινίας να μπείτε στις Εκκλησίες και στην Τράπεζα, το χώρο όπου τρώνε οι μοναχοί. Στη συνέχεια, μπορείτε να περιπλανηθείτε στο φυσικό πλούτο της χερσονήσου του Άθω, να περάσετε από τις Καρυές, την πρωτεύουσα του Αγίου Όρους για να εξέλθετε και πάλι στο δικό μας κόσμο μέσω της τρισδιάστατης προβολής.