Αξιοποίηση Τουριστικών Ακινήτων Δήμου Αριστοτέλη Δημοτική ΑΕ

Να κολυμπήσετε στην Κομίτσα δίπλα στα σύνορα του Αγίου όρους

Οι παραλίες της Χαλκιδικής είναι διασημες σ’ όλο το κόσμο για τη γραφικότητά τους και τα καθαρά νερά. Τουλάχιστον όταν λέι κανείς “Χαλκιδική” αυτό ειναι το πρωτο πράγμα που του έρχεται στο μυαλό. Άν δεν εχετε κολυμπήσει όμως στην Κομίτσα, μαλλον δεν είδατε τι σημαίνει παραλία Χαλκιδικής. Τεράστια αμμουδιά, σχετικά ρηχή θάλασσα ιδανική και για μικρά παιδιά, πεντακάθαρα απάνεμα νερά, ήσυχα μακριά απο τις πολύβουες παραλίες και όσο φτάνει το μάτι δε βλέπει κανείς ούτε ενα κτίσμα παρά μόνο ουρανό και πράσινο.

Η γειτνίαση με το Αγιο Όρος την εχει προστατεύσει από την αλόγιστη οικοδόμηση που βλέπουμε στην υπόλοιπη Ελλάδα. Μπορείτε να περπατήσετε λίγο και να φθάσετε στα σύνορα του Αγίου Όρους στο φυλάκιο, όπου σταματούν τα επίγεια και απαγορεύεται η είσοδος. Αν είσαστε και λίγο βουτηχτής δε θα είναι δύσκολο να βγάλετε και καμιά γυαλιστερή, καθώς βρίσκονται μόνο στα 2 μέτρα βάθος, απόδειξη της καθαρότητας των νερών. Δε θα βρείτε οργανωμένα beach bar, ούτε εστιατόρια, παρά μόνο ησυχία.

Σε ακτίνα 3 χλμ που εκτείνεται η παραλία θα συναντήσετε το κάμπινγκ comitsa σ’ ενα μικρο κολπίσκο κι ενα αναψυκτήριο με τα απόλυτως απαραίτητα χωρίς μουσική και με φιλόξενους ανθρώπους. Θα φθάσετε αφού περάσετε μέσα απο τα Νεα Ρόδα και μετά από 3 χλμ σε άσφαλτο θα χρειαστεί να οδηγήσετε αλλα 2 χλμ σε χωματόδρομο που όμως είναι σε καλή κατασταση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κομίτσα θα σας μαγέψει!

Φωτογραφίες