Σήμερα Τρίτη 1 Ιουνίου έπειτα από τη δημοπρασία που διενεργήθηκε στα γραφεία της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. Δ.ΑΕ, ενώπιον της επιτροπής διεξαγωγής δημοπρατήσεων-διαγωνισμών, είμαστε  στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι δημοπρατήθηκε το αναψυκτήριο του Άλσους Αριστοτέλη με τελικό  πλειοδότη την  Άθως Ελλάς ΕΠΕ.

  Τον Δεκέμβριο του 2020 έληξε το μισθωτήριο συμβόλαιο στο αναψυκτήριο του Άλσους Αριστοτέλη. Η ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. παρά τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε κι εν μέσω του lockdown σε όλο το διάστημα ως σήμερα δεν άφησε τίποτε στην τύχη και προχώρησε σε μια σειρά συναντήσεων με επενδυτές, έτσι ώστε να επιτύχει  τη βέλτιστη και πιο αξιόπιστη συνεργασία, παρ όλο που λόγω του γεγονότος ότι η εστίαση ήταν κλειστή με αβέβαιο μέλλον δεν υπήρχε ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο ακίνητο. Αυτό που πετύχαμε ήταν η αύξηση του  μηνιαίου μισθώματος από 350 ευρώ σε 550 ευρώ μηνιαίως και η κατάθεση τεχνικής μελέτης που ήταν προαπαιτούμενο για να συμμετέχει κάποιος στην δημοπρασία με  επένδυση ύψους 148.800 ευρώ σε πάγιες εγκαταστάσεις που θα παραμείνουν μετά το τέλος της λήξης του συμβολαίου στην ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. ενώ η συνολική επένδυση θα αγγίξει τις 300.000 ευρώ. Τέλος υπάρχει η δέσμευση της εταιρίας ότι θα δημιουργηθούν 7 μόνιμες θέσεις εργασίας οι οποίες εποχικά μπορεί να φθάνουν και τις 20.

    Η πρόεδρος της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α., κα Ζαμάνη Μαρία Ελένη, δήλωσε σχετικά «Το Αναψυκτήριο του Άλσους Αριστοτέλη κατακυρώθηκε σε μία αξιόπιστη εταιρία  που δραστηριοποιείτε  στην περιοχή μας, η οποία θα προσδώσει κι αυτή με την σειρά της  προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν του Δήμου και στο τεράστιο brand name, ΄΄Αριστοτέλης΄΄, αναβαθμίζοντας έτσι ένα απαξιωμένο ακίνητο λόγω της παλαιότητας του, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και προσδίδοντας έσοδα στην ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. Ο στόχος μας σαν εταιρία δεν είναι απλά να παίρνουμε τα ακίνητα του Δήμου, να εισπράττουμε ενοίκια για να πληρώνουμε πάγιες ανάγκες μας, αλλά να νομιμοποιούμε, να αξιοποιούμε και να αναβαθμίζουμε τα ακίνητα του Δήμου μας δίνοντας τα μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία. Ευχαριστούμε τους επενδυτές και τον κύριο Τσάνο Ρηγίνο για την εμπιστοσύνη προς την ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α κι ευελπιστούμε σε μια άριστη συνεργασία που σε βάθος χρόνου  είμαστε βέβαιοι ότι θα αλλάξει την εικόνα του Άλσους».

 Η Άθως Ελλάς ΕΠΕ ανήκει στον RPT Tsanos Group, ένα κυπριακό όμιλο εταιρειών που δραστηριοποιείται  στους τομείς  της Ναυτιλίας , της Ενέργειας, της Ακτοπλοΐας, των Ακινήτων και του Περιβάλλοντος. Στον ίδιο όμιλο ανήκουν οι Αγιορείτικες Γραμμές και το ξενοδοχείο Ayia Marina Suites στην Ουρανούπολη. Επικεφαλής είναι ο επιχειρηματίας κ Ρηγίνος Τσάνος.